Snij en knipvoegen

Bij knipvoegen ligt het voegwerk als het ware op de gevel waarbij de voeg aan boven en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. Bij snijvoegen geld dezelfde procedure alleen ligt het voegwerk gelijk met de gevel.

Grillig gevormde stenen krijgen met een knip-/snijvoeg een minder grillige vorm. Goedhart & Huysmans is gespecialiseerd in monumentaal knip- en snijwerk. We gebruiken hiervoor voornamelijk een authentieke mortel op basis van kalk. De medewerkers van Goedhart & Huysmans beschikken over het ambachtelijke vakmanschap om uitermate dun knip- en snijwerk te realiseren.

Daggevoeg
Goedhart & Huysmans beheerst de techniek voor het herstellen en aanbrengen van daggevoegen tot in de puntjes. Bij een daggevoeg trekken we met een speciale voegspijker horizontaal een streep, precies door het hart van de voeg. U kunt ervoor kiezen om de rechtopstaande voegen (stootvoegen) te laten afknippen. De daggevoeg is arbeidsintensief, maar het resultaat is zeer fraai.

Impregneren
Vocht is de grootste vijand voor uw gevel. Als er vocht in uw gevel trekt, kan dit zorgen voor de groei van schimmel, algen en mos. Ook kunnen er witte vlekken ontstaan door zoutuitslag. Daarnaast zorgt een vochtige gevel voor een ongezonder leefklimaat in uw woning. Het aanbrengen van een waterafstotende laag (impregneren) is hiervoor de passende oplossing.

Goedhart & Huysmans impregneert uw gevel met een materiaal op basis van bijenwas. Dit materiaal  is uitermate geschikt voor het beschermen van gevels en monumenten die met kalk gevoegd zijn. Uw gevel is jaren beschermd tegen vocht en behoudt lange tijd haar karakteristieke uitstraling.

Kleuren en ontstoren
Door allerlei (weers)omstandigheden kan uw gevel beschadigen. Wellicht zijn er scherven van de stenen af. Of is uw gevel aangetast door zure regen. Goedhart & Huysmans repareert en kleurt uw metsel- en voegwerk enorm secuur. We benaderen de oorspronkelijke staat zo perfect mogelijk. Nieuwe stukken voeg- en metselwerk kunnen we ontstoren (oud maken). Een reparatie van de gevel is hierdoor nagenoeg niet zichtbaar. Uw gevel behoudt haar prachtige, authentieke uitstraling.

Scheurherstel en herstel van oud metselwerk
Goedhart & Huysmans heeft jarenlange ervaring in het herstellen van oud metselwerk. Of het nu gaat om grachtenpanden, herenhuizen of boerderijen; onze medewerkers hebben hart voor de karakteristieke uitstraling van uw pand. Met een enorme dosis vakmanschap en het nodige geduld brengen zij deze zeer ambachtelijke manier van voegwerk in de praktijk. Ook vergt het herstel van oud metselwerk enorm veel precisie. Zo hebben de stenen van panden met een monumentaal karakter vaak niet hetzelfde formaat. Bij traditionele klok- of trapgevels is het metselwerk vaak aangepast aan de vorm van de gevel. Het herstellen van oud metselwerk is beslist geen sinecure.

Bij Goedhart & Huysmans kunt u ook terecht voor alle andere soorten restauratievoegwerken en uiteraard ook alle andere soorten voegwerken zoals o.a.:

  • Verdiepte voeg, ligt dieper tussen de bakstenen
  • Platvol gladde voeg, gelijk aan de muur
  • Bol geklopte voeg, steekt iets bol uit
  • Gekleurde voegen
  • Schaduwvoeg, schuin naar binnen afgesneden

Vraagt uw gevel om de hand van een vakman die het ambachtswerk beheerst? Neem dan contact op met Goedhart & Huysmans. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Weet u niet welke u zult kiezen? Wij kunnen u altijd het beste advies geven. Weet u wel welke u wilt kiezen en verder weten hoeveel kosten en tijd eraan verbonden is? Dan kunt u ons offerte formulier invullen.
Ons werkgebied ligt door heel Nederland.